Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Χρόνια πολλά... "Κωνσταντίνου και Ελένης"!


Του Δημήτρη Όθωνα Φουτσιτζή

   "Κωνσταντίνου και Ελένης" σήμερα και είναι μια από τις μεγαλύτερες γιορτές της Ορθοδοξίας. Παρ' όλα αυτά, τη σημερινή μέρα γιορτάζει και ένα από τα πιο επιτυχημένα σήριαλ της χώρας το οποίο αποτελεί και τη μακροβιότερη σειρά σε επανάληψη.
  Το "Κωνσταντίνου και Ελένης" που απολαμβάνουμε κάθε μεσημέρι στον ΑΝΤ1 και δεν το βαριόμαστε ποτέ, φέτος κλείνει 17 χρόνια. Το πρώτο επεισόδιο της σειράς προβλήθηκε στις 12 Οκτώβρη του 1998, ενώ το φινάλε της σειράς στις 19 Ιουνίου του 2000. Η σειρά ολοκληρώθηκε μέσα σε δυο τηλεοπτικές σεζόν, με 33 επεισόδια η πρώτη και 35 η δεύτερη.
  Η υπόθεση ούτε λίγο ούτε πολύ είναι γνωστή σε όλους. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους της σειράς συναντήσαμε την Ελένη Ράντου και τον Χάρη Ρώμα, αλλά και τους φίλους τους Βασίλη Κούκουρα, Μαρία Λεκάκη, Καλλιρόη Μυριαγκού και Στέργιο Νενέ. Σε κάθε επεισόδιο συναντούσαμε κάποιους ηθοποιούς σε guest εμφάνιση, ενώ πολλές φορές συναντήσαμε μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα από το χώρο της υποκριτικής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν οι: Μάρθα Καραγιάννη, Ανδρέας Ντούζος, Άννα Κυριακού, Κατερίνα Γιουλάκη, Νεφέλη Ορφανού, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ελένη Φιλίνη, Βάσω Γιουλιελμάκη, Απόστολος Σουγκλάκος, Τζόυς Ευείδη, Αλέξανδρος Ρήγας. Επιπλέον μέσα στη σειρά είδαμε για πρώτη φορά τον Γιάννη Τσιμιτσέλη και την Κατερίνα Παπουτσάκη, τον πρώτο ως κομπάρσο και την δεύτερη στον ρόλο της ρεπόρτερ. Μοναδική είναι και η εμφάνιση του Γιώργου Παπαδάκη σε ένα επεισόδιο της σειράς.
  Είναι εκπληκτικό το γεγονός πως η σειρά έχει ακόμη φανατικό κοινό και τα ποσοστά τηλεθέασης αντί να πέφτουν, αυξάνονται συνεχώς. Προτάσεις βέβαια έχουν γίνει για την προβολή νέων επεισοδίων της σειράς στην τηλεόραση, όμως οι δημιουργοί είναι ανένδοτοι και δεν επιθυμούν να την επαναφέρουν. Κανείς δε θα μάθει αν αυτή η απόφαση τους είναι ορθή ή όχι, όμως το μόνο σίγουρο είναι πως το "Κωνσταντίνου και Ελένης" έχει μείνει στην ιστορία της ελληνικής τηλεόρασης και θα συνεχίζεται να προβάλλεται για αρκετά χρόνια ακόμη. Χρόνια πολλά Κωνσταντίνε και Ελένη!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου